понеделник, 22 април 2024 г.

Пълнолуние в Скорпион, 24.04

Настъпва в ранните зори на 24.04 и ни дарява две седмици, в които е най - тъмното време : това на вътрешната проверка. Искам да разкрия тайните на света, искам да владея истината, познанието, всичко и всички. Но защо ми е? За да направя добро? А направих ли добро на себе си? Когато бях долу, подкрепих ли се с някоя от всичките техники, мъдрости, практики, които вече знаех? Втурнах се да уча още, но приложих ли го? Или пак обвиних другите и света, и Бога, че ги няма, когато са ми нужни. Тук няма как да не сложа един добра притча, която се е случвала - по питали един вярващ : "Къде е твоя Бог, защо не се вижда, не прави добро, не помага на нуждаещите се, на всички нас?", а той отговорил "Моят Бог е винаги с мен, и ми помага, и съм благодарен. Къде е твоят Бог не знам. Ти би трябвало да знаеш".

Следващите седмици, особено следващите две седмици, са време за самопроверка. Какво искаш и готов ли си да платиш цената за него. Готов ли си да видиш трудностите, които ще срещнеш сега по пътя си и към целта си, като заряд за твоите предстоящи прозрения, успехи, твоето признание и придвижване напред и нагоре. Да си на висотата на своите амбиции. Няма да имаме подкрепа от хора или идеи, ще имаме атаки от своите страсти, зависимости, обсесии. Ще ни ужили жилото на Скорпиона в слабото ни място : за едни това са твърдите им убеждения, че са мъдри, по - знаещи и по - заслужили от останалите. За други - че близките им ( партньор, родители ) са длъжни да се грижат за тях, доживот. Трети ще се омотаят в политически, икономически, религиозни, магически, фамилни сдружения, организации, кланове. Истината е, че сами ще си създадем най - сериозните проблеми ( отново ). Важно е да пазим здравето си, да приемаме обстоятелствата такива, каквито са и да проявяваме гъвкавост. Да променяме себе си, своите нагласи и вярвания, не тези на близките, на познати и на непознати. Можем да се справим с всичко, ако го решим. Можем да обърнем играта в наша полза, ако променим приоритетите си. Достатъчно е да се вслушваме в новите знания, умения и гледни точки, които стигат до нас, по свои собствени пътища. Не ни е нужно да знаем всичко, нито да контролираме - нужно ни е да усетим къде е време да спрем, в полза на живота, в полза на човека. И да спрем.
Да те спрат е едно. Да спреш сам е съвсем друго. Знаейки каквото знаеш и можейки каквото можеш, да спреш, преди лекарството да се е превърнало в отрова. Между другото - да бъдем внимателни със змии, червеи и други пълзящи в следващите две седмици. Сега отровата, в пряк и преносен смисъл, е много силна. Спестете си я. Това поне е достъпно за всички ни.
И още нещо - започна създаването и организирането на нови смисли и възможности в бита, културата, социалния ни живот, традициите в държавен и общочовешки план. Нека не сме пречки сами на себе си, нека погледнем честно навътре и да махнем гредите в нас. Тогава съчките в другите ще изчезнат сами.
В деня на Земята, 22.04, да отправим послание, изпълнено с любов и благодарност към нашата майка Земя и да си пожелаем да сме достойни нейни деца. Деца, които са многообичани и които избират да направят нещо добро за своето семейство и за Живота, от който сме част. Неделима, благословена и благодатна част.
Чистим главата, чистим тялото и на 8.05, в градината на новолуние в Телец, активираме цялото, което сме - заповядайте всички, които се чувстваме призовани, приласкани, копнеещи за живот в светлина и пълнота - https://fb.me/e/1XUYw7A9X
Тъмнината никога не е безкрайна, тя е тласъкът да позволим промяната на своя път и своята мечта. Благодатно пълнолуние в Скорпион, мили приятели - пишейки това, една врана кацна на перваза до мен... Знаците са тук, който умее да разчита знаци, той умее и да се договаря с пространството, със съдбата, с пътя си. Закриляни сме винаги, и в най - тъмното, бдят над нас и ни водят към изгрева. За което смирено и с любов благодарим.








Няма коментари:

Публикуване на коментар