вторник, 16 април 2024 г.

Новият цикъл Юпитер/Уран - 21.04

 Следващите 14г ние ще изживеем под влиянието от срещата на Юпитер и Уран в знак Телец. Стартът на този цикъл е 21.04, 04:55ч бълг. време. Добре е да отбележим, че предишният цикъл на Юпитер, благодетелят, и Уран, новаторът, в Телец, започва през 1941г. Надявам се, всички знаем много от уроците по история за периода 1941 - 1955г... Като кръгове в океана на времето, планетите се движат по небесния си път, срещат се, разделят се и чертаят и нашите пътеки, на всеки един и на всички ни заедно. Нека се вгледаме в знаците, които сега, през април, двете планети изписват в нас и около нас - тяхната среща ще донесе важни и дълготрайни реформи в света ни : в политическите, икономическите, социалните, културните модели, по които мислим, усещаме, работим и живеем. Предстои ни време на съграждане, на създаване на новото в нас, ново, но с дълбоки, здрави корени, традиции и ценности. И тук е първият важен въпрос - кой създава промените в живота ни, личен и общ, мили хора? Доколко сме готови да участваме в собствения си път, в неговото оформяне и реализиране на практика? Юпитер ни напомня, че ние сме този, който наблюдава, учи, разсъждава и избира принципите, които да следва в дните си. И в следващите години ни насърчава да разширим познанията и опита си, градейки на здравата основа на своите идеи, разбирания и здрава връзка с материята, с нашата майка Земята. Уран, от своя страна, ни призовава да се събудим от дълбокия сън, в който виждаме другите като способни, а себе си като изгубени, непотребни, безполезни. В годините напред ще ни води събуждането, което е и отрезвяване - виж колко много си постигнал до момента, виж новите начини да създаваш и имаш изобилие, благополучие, свобода и реализация в работа, финанси, любов, свързаност, напредък, нови начини, които са на твое разположение сега и които можеш да създаваш и прилагаш и в следващите години. Да, повече отвсякога работи принципът "Каквото посееш, това ще пожънеш" - и като добра самооценка, и като средства. И като осъзнаване на спирачката, която в същото време ни слага съвпадът Юпитер/Уран сега - развивай първо себе си. Своя морал. Ако ценностите ни продължават да бъдат : важното е да има за мен, ако остане, тогава може би и за другите, ние ще вървим по път на загуби на важни за нас хора и отношения ( партньори, любими, деца ), загуба на свобода и достойнство. Време е да дораснем за позицията "първо ти, после аз". Първо твоята воля, после моята". Мислим си, че знаем и можем най - много и винаги повече от другия. Че виждаме цялата картина. Ако беше така, щяхме ли да живеем по начина, по който живеем сега - и като личности, и като общества, и като човечество?

Възможен е различен свят, такъв, какъвто го виждаме в мечтите и духовните си практики. В следващите 14г ще съучастваме в създаването на новите модели на мислене, на вяра, на религия ( свързване с цялото ), на социални слоеве, ценности и обща материална и морална култура на живот. Колкото по - активни и практични сме в сътворението на нашия общ свят, толкова по - сладки ще са многобройните плодове на годините до края на живота ни ( независимо от възрастта ни в момента ). От нас се изисква в настоящия момент да проявим повече смелост и решимост и да приключим с начините на мислене и на действие, които са разрушителни първо за самите нас ( за тялото, ума и сърцето ни ) и после - за семействата, общностите и народите, от които сме част. Можем го. Достатъчно е да изберем да се стремим към повече баланс, вътрешен и външен. Крайностите са част от старото и неработещото вече.
Юпитер и Уран ни дават възможността да създадем красива, плодородна градина - храм в нас и в света, в който живеем всички заедно. Всички средства за това са вече на наше разположение. Време е да се залавяме за работа.
И тъй като заедно е по - леко, по - бързо и по - естествено, заповядайте от 8.05 да вървим рамо до рамо и лъч до лъч в светлината и реализацията си - програмата "Активиране на цялото, което си" е най - важната крачка, първата, на будното ни аз : https://fb.me/e/1XUYw7A9X
Здрави корени и мощни криле дава новият цикъл на Юпитер и Уран на всеки от нас. Създавайте, приятели. Само посятото семе пораства и дава плода си в света.



Няма коментари:

Публикуване на коментар